top of page

Zo maak je een gallery wall met je favoriete posters

Eén van de manieren om de woonkamer, gang of slaapkamer een nieuwe look te geven is een gallery wall - ook wel een inspiratie wand genoemd. Super leuk natuurlijk maar hoe ga je hier nu mee aan de slag zonder dat het een zooitje wordt aan de muur? Ik heb 3 handige tips voor je verzameld, lees je mee?


 

Bron: @gallerix

Tip 1: Wat ga je inlijsten?


Voordat je begint met het samenstellen van je gallery wall is het handig om te bedenken wat je wil gaan ophangen. Ga je voor foto's, voor posters of een combinatie van beide? Zodra je dit helder hebt kan je gaan kijken naar welke afbeeldingen je wil gaan inlijsten.


Tip 2: Past alles leuk bij elkaar?


Om het rustig te houden aan de muur is het belangrijk dat je bij het inlijsten van je foto's en/of posters let op de kleurtinten en afbeeldingen. Passen ze bij elkaar? Komen de kleuren terug in de rest van de ruimte? Het is heel mooi als de gallery wall mooi past bij de rest van de stijl van de ruimte. Zo heb ik, zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien gekozen voor 2 abstracte neutrale posters. Poster die mooi bij de rest van de ruimte passen.


Om van je foto's één mooi samenhangend geheel te maken, zou je er voor kunnen kiezen om ze in het zwart wit te laten afdrukken


Bron: @siefshome

Tip 3: Kies de formaten van de frames zorgvuldig uit


Bij het creëren van een inspiratiewand is het belangrijk dat je van te voren bekijkt welk formaat lijstjes je wil gaan gebruiken? Ga je voor biijvoorbeeld 2 grote lijsten boven een bank of kies je juist voor diverse formaten lijstjes door elkaar.

Bron: @gallerix

Heb je meer inspiratie nodig voor inspiratiewanden? Kijk dan eens op Pinterest of op een website als Gallerix waar ze mooie posters verkopen.


Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad en je aan de slag gaat met je eigen gallery wall! Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien, deel hem dan ook vooral even met me!


Liefs Sifra


Tip: Met de kortingscode: Siefshome30 ontvang je tot en met 9 oktober 2022, 30% korting op je aankoop bij Gallerix!

 

Wil jij:

  • Binnenstappen in een interieur waarin alles qua kleur en stijl mooi bij elkaar past?

  • Een interieur waarin je helemaal tot rust komt?

  • Een interieur styliste die met je meekijkt naar jouw interieur vragen?

  • Handige tips krijgen om jouw droominterieur te creëren?

  • Een op maat gemaakt advies?

Ik help je heel graag dit te realiseren! Stuur me even een mailtje bij interesse of boek direct jouw online styling advies en ontvang binnen 5 dagen je persoonlijke advies in je mailbox!


bottom of page