top of page

Waar let je op bij de aanschaf van een fauteuil?

Bron: Siefshome

Een fijne fauteuil maakt je zithoek helemaal af en geeft je woonkamer net die finishing touch die het nodig heeft. Maar hoe kies je nu de perfecte fauteuil die bij jou en jouw interieur past? In deze blog zal ik je er alles over vertellen.

Comfort

In de eerste plaats denk je natuurlijk aan comfort. Je nieuwe fauteuil moet natuurlijk wel lekker zitten. Wil je er helemaal in kunnen wegzakken tijdens een relaxavondje dan kan je het beste kiezen voor een stoel die bijvoorbeeld zachte kussens en een zachte zitting heeft. Wil je liever een stoel met een goede ondersteuning voor je rug? Dan kan je het beste voor een fauteuil met een wat hardere rugleuning kiezen. Kies waar jij je het prettigst bij voelt en ga eens wat proef zitten bij woonwinkels bij jou in de buurt zodat je weet waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Het juiste materiaal kiezen

Kies je voor een fauteuil met een stoffen of een leren bekleding? De keuze hiervan is vaak heel persoonlijk en hangt af van bepaalde leefomstandigheden. Heb je kinderen of huisdieren of ben je zelf iemand die vaak knoeit dan is het fijn om voor een fauteuil te gaan die je makkelijk kunt schoonhouden. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om te kijken naar je interieurstijl en wat daar het beste bij past. In stoffen bekleding heb je vaak iets meer keuze in kleuren en motieven. Wil je bijvoorbeeld een stoel die luxe en zachtheid uitstraalt kies dan voor een mooie velours stoel, super comfy en ook nog eens goed schoon te houden!

Kleur keuze

Met de kleur van een fauteuil kan je veel kanten op. Kies voor een kleur die mooi in het kleurenpallet van je woonkamer past. Kies voor bijvoorbeeld een zelfde kleur als je eetkamerstoelen. Een kleur die al voorkomt in huis zal veel meer eenheid en rust uitstralen. Gaat je keuze uit naar een een bekleding in een opvallende kleur dan heb je geheid een eye-catchter in je woonkamer staan.

Bron: Siefshome

Waar zet je de fauteuil neer?

Ook niet geheel onbelangrijk is de plek waar je de fauteuil neer zou willen zetten. Wil je een leuk leeshoekje creëren in huis plaats hem dan net iets verwijderd van de rest van je meubels zodat je echt een hoekje creëert en je er in alle rust kunt relaxen. Wil je liever dat de stoel een aanvulling is van je zithoek plaats hem dan er gezellig bij.

Mocht je nu nog meer vragen hebben over bijvoorbeeld het kiezen van de juiste meubels overweeg dan eens een interieuradvies.

Bron: Siefshome

Elke maandag plaats ik op mijn instagram een filmpje waarin ik je laat zien hoe je leuke hoekjes in huis kunt stylen, benieuwd? Ik zou het leuk vinden als je me hier zal volgen!

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Zen Lifestyle

#fauteuil #Inspiratie #Interieur #Wonen

bottom of page