top of page

Tips & tricks voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is de ultieme plek om na een drukke dag tot rust te komen. Een fijne slaapkamer is daarom erg belangrijk. Met onderstaande tips en inspiratie voor de slaapkamer kun je direct aan de slag, laat je inspireren!

 
Bron: @zeynepshome
Kleurgebruik in de slaapkamer


Kleurgebruik is erg belangrijk in de slaapkamer. Kies voor niet al te uitgesproken kleuren combinaties zodat je het geheel rustig houdt. Je wil natuurlijk wel écht tot rust kunnen komen. Hoe ga je te werk? Kies voordat je de slaapkamer gaat inrichten drie a vier basis kleuren uit en eventueel een accentkleur. Deze kleuren zullen de basis gaan vormen van het kleurenpalet van de kamer. Kies vervolgens de gordijnen, het beddengoed, behang/verf, kussentjes etc. uit met het oog op het kleurenpalet. Je zult zien dat de kamer hierdoor balans krijgt en rust zal uitstralen.


Bron: @Alvhem
Een goed matras

Wie lekker wil slapen heeft natuurlijk een goed matras nodig. Het matras is de basis van je nachtrust en gaat jaren mee. Matrassen kunnen verschillen in hardheid, dikte en materiaal. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een matras die goed bij je past.

Bron: @siefshome
Opgeruimd slaapt lekker

De inrichting van de slaapkamer is belangrijk als het gaat om het krijgen van rust. Iemand met een enorm volle slaapkamer zal minder snel rustig worden dan iemand waarbij de kamer opgeruimd is. Zet je slaapkamer daarom niet te vol met spullen. Kies voor multifunctionele meubels zoals bijvoorbeeld een bed met opberglades. Hier kan je dan de ongewenste rommeltjes in kwijt. Opgeruimd slaapt lekker!

Bron: @tthese_beautiful_thingss
Het af-stylen


Een kamer met alleen een bed, kledingkast en een bureau kan best wat kil en saai overkomen. Daarom is het leuk om aan de slag te gaan met wat toffe decoraties… laat het af-stylen beginnen! Hang eens een plank aan de muur waar je leuke decoraties op plaatst. Leg een mooi vloerkleed op de grond en kies voor toffe wanddecoraties zoals bijvoorbeeld een canvasdoek of poster(s). Ook planten zijn echte sfeermakers. Planten in de slaapkamer? Ja je leest het goed. Wist je dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook de lucht zuiveren? Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis. Kies tot slot voor mooie (sfeer)verlichting en je slaapkamer is af!


Tip: Let er bij het afstylen op dat je binnen het gekozen kleurenpalet blijft.

Bron: @linaveronica

 

Heb je iets aan deze tips gehad? Of heb je nog aanvullende tips? Laat het me vooral weten!

Of


Heb je na het lezen van deze tips nog steeds geen idee hoe je jouw slaapkamer de juiste look & feel kan geven? Kom je inspiratie of creativiteit te kort? Weet je niet wat voor type interieur bij jouw wensen past? Dan help ik je graag verder, klik hier voor meer info!


Liefs Sifra


bottom of page