top of page

Tips | Maak je interieur winterklaar

Nu de dagen korter en kouder worden is niets zo fijn om thuis te komen in een gezellig sfeervol huis. Tijd om de zomerse items in huis te vervangen voor de winterse varianten. Met een paar simpele stappen is ook jouw interieur klaar voor de wintermaanden. Ik geef je een aantal tips!


Kussens en plaids

Met sierkussens en plaids creëer je makkelijk en snel een nieuwe winterse look in je interieur. Kies voor accessoires in warme kleuren en materialen. Vervang bijvoorbeeld de zomers kussens voor kussens in warme herfstkleuren. Decoreer een schapenvacht over die ene saaie stoel. En leg een lekker warm (wollen) plaid neer om onder weg te kruipen. Voel je de winterse gezelligheid al? 🙂

Warme kleuren

In het najaar en de winter is het mooi om voor warme kleuren te gaan. Warme kleuren en materialen brengen sfeer in je huis.

De trend kleuren voor dit najaar zijn: aubergine, okergeel, terracotta, donker groen & oud roze (Heart wood, Flexa kleur van het jaar 2018)

Diegene die mij al wat langer volgen weten dat ik gek ben op de kleur okergeel en deze kleur graag toepas in mijn interieur. Je kunt deze warme kleur met allerlei andere kleuren combineren. Ik combineer hem in mijn eigen huis het liefst met grijs, wit, groen en een vleugje terracotta.


Kaarsen

Kaarsen ik ben er dol op, ze brengen warmte en levendigheid in huis en mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken bij het winterklaar maken van je interieur. Haal een voorraad kaarsen in huis en vul de kaarsenhouders met mooie exemplaren, zet een dienblad met kaarsen in warme herfstkleuren op tafel en maak gebruik van kaarsen in diverse hoogtes voor een leuk speels effect. Met geurkaarsen in de wintergeuren kaneel, sinaasappel en rode appel breng je ook nog eens een lekkere wintergeur in huis!

Benieuwd naar mijn laatste tip? Lees dan mijn blog met tips om je huis herfstproof te maken op Biano.nl

Hoe creëer jij een interieur dat klaar is voor de winter? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder of via de mail!

Liefs Sifra

  1. Lees hier het onderonsje dat ik had met Biano..

  2. Benieuwd naar de interieurtrends voor 2018? Je leest ze hier!

bottom of page