top of page

Tips en inspiratie voor de zolderkamer

 


Kleurgebruik

Doordat een zolderkamer meestal één of meer schuine wanden heeft oogt een zolderkamer vaak kleiner dan ze daadwerkelijk is. Daarom is het belangrijk om na te denken over het kleurenpalet dat je gaat gebruiken. Schuine muren lijken sneller op je af te komen waardoor het heel belangrijk is om met lichte kleurtinten zoals wit, beige, of pastelkleuren te werken. De lichte kleuren zullen ervoor zorgen dat de zolder groter lijkt.Geen ruimte verspillen

De schuine wanden zorgen ervoor dat je weinig plek hebt voor meubels. Het is daarom belangrijk dat je geen ruimte te verspilt. Als je een bed of een bureau plaatst in de kamer is het ruimtelijk gezien vaak handiger om deze onder het schuine gedeelte te plaatsen. Hiermee verspil je de minste ruimte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoogte van het plafond en de steilheid van de muren.


Kasten onder de schuine wand


Ook de kast- en opbergruimte kan een probleem zijn in een zolderkamer. Een grote kledingkast kan je bijvoorbeeld vaak niet tegen de muur kwijt. Daarom is het erg handig de schuine wand te gebruiken voor een inbouwkast. Op deze manier kun je alle onhandige hoekjes verbergen en gebruiken en creëer je genoeg opbergruimte. In plaats van hoge kledingkast zou je ook een kledingrek of lage kast kunnen gebruiken.


Voldoende lichtinval


Voldoende licht is een belangrijk voor een zolderkamer. Maak gebruik van verlichting op diverse hoogtes, dit zal de kamer optisch groter laten lijken. Zorg er ook voor dat de zolder voorzien is van ramen zodat er voldoende ‘natuurlijk’ licht naar binnen kan komen.


Tip: Heb je een klein raam op zolder, kijk dan eventueel naar de mogelijkheden voor een dakkapel

Bron foto's: @pinterest

 

Heb je iets aan deze tips gehad? Of heb je nog aanvullende tips? Laat het me vooral even weten!


Liefs Sifrabottom of page