top of page

Stylingtip | Een tropisch sfeertje in mijn interieur


Een palmboom geeft mij het ultieme zomer gevoel. Denk aan een dag, een heerlijk zomers briesje over je gezicht, een wuivende palmboom boven je hoofd.. Helaas hebben wij de zomer inmiddels achter ons moeten laten en komen langzamerhand de plaids en kaarsen weer tevoorschijn. In deze blog laat ik je zien hoe ik met een paar kleine toevoegingen een tropisch sfeertje heb gecreëerd in mijn huis!

Tropische planten

Afgelopen zomer heb ik tijdens onze vakantie naar Spanje mijn ogen uitgekeken en inspiratie opgedaan. We liepen dagelijks door een heel mooi aangelegd park met allerlei prachtige soorten (tropische) planten. Om een tropisch sfeertje in huis te kunnen creëren mogen tropische planten natuurlijk niet ontbreken! In mijn eigen interieur heb ik naast onze bank een Monstera deliciosa neergezet. (ook wel gatenplant genoemd), ook staan er op verschillende plekken in huis cactussen en vetplantjes, heb ik een bananenplant en een palm. 🙂

Tip: Zet je planten in een terracotta pot voor een extra mediterraans gevoel


Kleur toevoegen

Bij een fijn tropisch sfeertje hoort natuurlijk ook kleur. Zoals jullie weten ben ik gek op (oker)geel accenten in huis. Okergeel is een vrolijke warme kleur die met heel veel andere kleuren te combineren is, perfect voor dat heerlijke (na)zomer sfeertje in huis. Aan de slag met kleur: Op de bank liggen kussens met een okergele touch, ook komt het geel terug in de kaarsen, het plaid, enkele potjes en de gele (droog)bloemen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een andere accentkleur te gebruiken. 🙂Posters met een tropisch sfeertje

Bij mijn favoriete webshop voor posters Desenio zocht ik een aantal vakantie gerelateerde posters uit. Zo kwam ik deze mooie poster met palmbomen tegen. Ik vond hem perfect passen bij het sfeertje dat ik wilde creëren. Ook koos ik voor een iets kleiner formaat poster met palmbladeren en een poster met een tekst die mij aansprak. Naast een aantal posters bestelde ik ook gelijk bijpassende lijsten om de posters in op te hangen, wel zo handig!

Het zomerse sfeertje is gelijk aanwezig! En ik geniet onwijs van het mooie effect van de palmbladeren in de woonkamer. Let the summer continue for a while! 🙂

Willen jullie ook een fijn sfeertje creëren met de posters van Desenio? Dan heb ik super leuk nieuws voor jullie. Want met de code ‘siefshome’ mag ik jullie 25% korting geven op posters (uitgezonderd de ‘handpicked’ posters en de lijsten). Deze code is geldig van 26 tot 28 september. Super leuk toch?

Desenio heeft een ruime keuze aan posters en prints voor in het (scandinavische) interieur. De posters zijn van hoge kwaliteit en worden tegen een goede prijs verkocht. Volg @desenio voor meer inspiratie!

Fijne week en tot snel!

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Desenio

Styling & fotografie door Sifra, SiefsHome

  1. Kijk hier voor een leuke DIY om zelf een posterhanger te maken!

  2. Misschien dat je dit blog ook interessant vindt.. “Styling tip | Planten geven je interieur sfeer”

#Shopping #Woonaccessoires #samenwerking #interieurtips #posters

bottom of page