top of page

Stappenplan voor het creëren van een sfeervolle slaapkamer!

De slaapkamer is dé plek waar je na een drukke dag weer lekker tot rust kan komen. Maar hoe creëer je nu een fijne, sfeervolle slaapkamer die helemaal bij jou past? Met onderstaande tips hoop ik je te inspireren om van jouw slaapkamer een heerlijke plek te maken waar je helemaal tot rust kunt komen!

 

Bron: @Pinterest
Stap 1. Kleurgebruik

De sfeer in de slaapkamer wordt grotendeels bepaald door het kleurgebruik van de ruimte. Daarom is het belangrijk om na te denken over welk kleurenpalet je wilt gaat gebruiken. Kies drie à vier basis kleuren uit en ga met deze kleuren aan de slag. Let hierbij wel op met welke kleur tinten je wilt gaan werken. Een kleine slaapkamer zal met het gebruik van donkere kleuren snel wat kleiner ogen. Wil je dit voorkomen? Ga dan met lichte kleurtinten zoals wit, beige, of pastelkleuren aan de slag. De lichte kleuren zullen ervoor zorgen dat de kamer groter lijkt. Pas deze kleuren ook toe op meubels, bijvoorbeeld met een matte/dekkende beits.

Bron: Entrance
Stap 2. Gebruik functionele meubels

Een opgeruimde slaapkamer zal er voor zorgen dat deze sfeervoller oogt. Je zult ook meer van je welverdiende rust kunnen genieten in een opgeruimde leef omgeving. Dus maak het jezelf gemakkelijk en maak gebruik van functionele meubels met extra opberg ruimte.


Tip: Zet de kamer niet te vol met een wirwar aan spullen. Ga voor een rustige basis: een kledingkast, een bed, ladekast en nachtkastje(s). En berg de overige spullen op in de functionele meubels.


Stap 3. De afwerking

Je hebt inmiddels het kleurenpalet bepaald. De muren zijn geverfd en/of behangen. De basis meubels staan. Nu kan de afwerking van de sfeervolle slaapkamer beginnen. Pak het kleurenpalet dat je hebt uitgekozen er weer bij en ga met het oog op deze kleuren het beddengoed, een vloerkleed en de gordijnen uitkiezen. Ga aan de slag met de (sfeer)verlichting en kies wat mooie accessoires uit. Voor het hoge sfeer gehalte kunnen (geur)kaarsen natuurlijk niet ontbreken. :)

Bron: @tthese_beautiful_thingss
Tot slot..

Als je al deze stappen hebt gevolgd dan weet ik zeker dat je nu een prachtige sfeervolle slaapkamer hebt gecreëerd! Mocht je toch nog vragen hebben? Stuur me dan gerust een berichtje.


Vind je het lastig om een kleurenpalet samen te stellen? Of vind je het lastig om te bepalen wat je nu wel of niet mooi vind qua interieur stijlen? Dan is een Online Styling Advies misschien wel iets voor jou. Ik kijk graag online met je mee en je ontvangt van mij binnen 5 dagen een op maat gemaakt styling advies in je mailbox!


Liefs, Sifra


bottom of page