top of page

Planten tip | Planten geven je interieur sfeer

In deze blog laat ik je zien hoe ik gebruik maak van planten in mijn interieur. Want een huis zonder planten is maar saai.. toch?! Planten geven je interieur zoveel sfeer en leven dat ik me geen huis zonder groen meer kan voorstellen!


Groen in het interieur

Hebben jullie mijn nieuwste aanwinst al gespot? Vorige week besloot ik samen met mijn moeder om op een regenachtige middag naar het tuincentrum te gaan. Ik was nog opzoek naar een mooie middelgrote plant om naast de bank te zetten. Mijn oog viel op de Monstera deliciosa (of te wel de welbekende gatenplant) en vond deze perfect passen in het geen wat ik voor ogen had dus nam deze beauty mee!

Eenmaal thuis heb ik mijn nieuwste aanwinst in een mand op een krukje naast de bank geplaatst. Ik heb gekozen om de plant op een krukje te zetten omdat ik vind dat hij op deze manier beter tot zijn recht komt en ook nog eens precies de juiste hoogte krijgt.

Verschillenden formaten

Ik vind het mooi om een aantal eyecatchers neer te zetten. Zo staat er in mijn woonkamer nu een mooi groot exemplaar. Daarnaast zorg ik dat het interieur in balans is door her en der planten neer te zetten in een gemiddelde maat. Op mijn tv meubel en op het grijze dressoir heb ik daarom wat middelgrote en kleine planten staan. Ook ben ik helemaal weg van kleine planten.. kleine vetplantjes of een mini cactus.Favoriete bloempotten

De terracotta pot is mijn favoriet de uitstraling hiervan is zo puur en geeft een mediterrane look. Paperbags, manden of bloempotten in diverse kleuren zijn natuurlijk ook heel leuk om planten in te doen en gebruik ik regelmatig!

Hangplanten

Planten in een plantenhanger en hangplanten behoren ook tot mijn favorieten. Op het bovenste plankje van mijn Tomado rekje in de woonkamer heb ik een Senecio Rowleyanus staan (ik hoor je denken.. een wat?) een erwten plantje 🙂 Een super leuk plantje voor op een plank omdat hij zo leuk naar beneden ‘valt’. Ook heb ik een aantal plantenhangers in huis hangen. Waaronder de Kokodama’s in het trapgat met leuke vetplantjes erin.

In mijn slaapkamer heb ik ook wat planten staan om zo een sfeervol geheel te vormen. (Binnenkort meer over mijn slaapkamer want deze krijgt een make-over.)

Ben jij ook zo weg van het gebruik van planten in je interieur? Wat is jouw favoriete plek in huis om een plant neer te zetten?

Fijne dag!

Liefs Sifra


  1. Wist je dat je een ananas kunt omtoveren tot plant? Lees het hier!

  2. Maak je eigen mini paperbags!

Inrichting, styling en fotografie : Sifra van Genderen, Siefshome

#Interieur #Tips #woonkamer #Inspiratie #interieurtips #planten #Interieurstyling

bottom of page