top of page

Onze hal make-over met nieuw behang en een toffe trendkleur

Jeej.. Onze hal (van slechts 1 m2) heeft een make-over gehad! Na de metamorfose van ons toilet heb ik de smaak van veranderen goed te pakken – iets met voorjaarskriebels? De gang vormt de eerste indruk van een huis en je wilt toch wel dat dit een goede is. Toch wordt deze ruimte vaak vergeten tijdens het inrichten van een huis. Zo ook bij ons.. al een geruime tijd vond ik onze hal een doorn in het oog, de hoogste tijd om deze kleine ruimte een heuse make-over te geven en op te pimpen met een te gek behangetje en een hele toffe trendkleur voor op de muur!

De hal voor & na

Helaas zijn stadswoningen meestal niet heel ruim, zo heeft ons huis maar een totale oppervlakte van 120 m2. We moeten het doen met een kleine woon-en eetkamer en ook onze hal is niet bepaald ruim, zo klein zelfs dat je je er amper kunt keren. Toch wilde ik de hal graag leuk en functioneel inrichten, er een mooi entree van maken en van dat saaie grijze behang- dat er al bijna 5 jaar opzit af. Ik ging aan de slag!

Voor de make-over


Na de make-over


Te gek botanisch behangetje

Als eerst ging ik aan de slag met een plan van aanpak. Wat voor sfeer moet de ruimte gaan uitstralen? Ga ik aan de slag met behang of verf.. of beide? Welk kleurenpalet ga ik gebruiken? Wat voor accessoires? Ik ben de laatste tijd veel de kleur groen in mijn interieur gaan gebruiken. Niet alleen door middel van planten maar ook in de accessoires zie je deze kleur gecombineerd met okergeel, grijs, wit en goudaccenten veel terug. Ik vind dit een heel mooi kleurenpalet en het leek me dan ook heel tof om deze kleurencombinatie door te trekken naar de hal.

Tijdens mijn zoektocht naar dat te gekke behangetje stuitte ik op de botanische print Helleborus BP 5606 van het merk Farrow&Ball. De kleur groen en het design van de blaadjes sprak mij vrijwel direct aan. Het sierlijke vloeiende design, getekend met een pipet (!), wekt de illusie dat de bloemblaadjes zich op de muur ontvouwen. Yess.. deze moest het worden. Om het geheel rustig te houden heb ik er voor gekozen om 1 muur met dit behang te behangen. Na het verwijderen van het oude behang ging ik aan de slag. Het behang is van prachtige kwaliteit en het vastlijmen ging dan ook zonder al te veel moeite, zelfs het passend maken van de print – wat vaak nog best een karweitje is ging me goed af!Topkleuren voorjaar Farrow&Ball

Op de website van Farrow&Ball zag ik dat het behangpatroon dat ik had uitgekozen gecombineerd werd me de kleuren Calke Green: een diepe saliegroene tint met een donkere uitstraling en Pitch Blue: een sprekend kobaltblauwe kleur met tijdloze uitstraling.


Een van de trends voor 2018 is durf te experimenteren met kleur. En dan voornamelijk gedurfde kleurencombinaties. Hier speelt Farrow&Ball goed op in. Ik vind beide kleuren erg mooi, maar omdat ik verder geen blauw accenten gebruik in huis, vond ik het te gewaagd om ineens blauw op de muur te smeren. Ik koos daarom voor de matte kleur Chalk Green.

Het botanische behang en de kleuren Chalk green en Pitch Blue zijn uitgeroepen tot de top kleuren van het voorjaar 2018

Ik verfde een lambrisering voor een speels effect, plakte de scheidingslijn af en verfde de bovenkant wit en de onderkant in de mooie kleur groen. De verf is van uitstekende kwaliteit, geurarm en dekt vrijwel in 1 keer. (heb alleen hier en daar waar nodig een klein beetje bijgewerkt.) Naast de muur werd ook de spiegel voorzien van de saliegroene kleur.


Het afstylen

Omdat onze hal zo klein is, valt er helaas niet heel veel te stylen. Eigenlijk gebruik ik altijd onze schoenenkast als decoratie hoekje. Ik plaatste er de geverfde spiegel op en heb met de glazen vaasjes subtiel de kleuren okergeel en grijs toegevoegd.

Ik ben enorm tevreden over deze make-over. Het ademt nu de sfeer uit waar ik zo van hou.. groen, botanisch, en een gevoel van warmte in huis!

Omdat de groene kleur perfect past bij de nieuwe eetkamerstoelen en de rest van onze inrichting, kreeg de eetbank ook een groen kleurtje! Eenmaal met de kwast in de hand is niets meer veilig in huis. 😉 Ben heel benieuwd wat jullie van deze kleurencombinatie, het behang en de make-over vinden! Laat het me gerust weten in een reactie hieronder of via de mail!

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Farrow&Ball

#farrowampball #Inspiratie #samenwerking #verf

bottom of page