top of page

Make-over meisjes kamer

Een tijdje terug heb ik de slaapkamer van mijn dochter Tisha een make-over gegeven. Ondanks dat haar kamer er eigenlijk nog best leuk uitzag, was ze er na 3 jaar helemaal op uitgekeken. (Van wie zou ze dat nou hebben? hihi )

Samen hebben we een plan voor haar ‘nieuwe’ kamer bedacht en zijn aan de slag gegaan! Nu het af is wil ik graag het eindresultaat met jullie delen en laten zien dat je met niet al te grote aanpassingen heel gemakkelijk een nieuwe look kunt creëren.


Moodboard

Nadat Tisha me vertelde hoe ze haar ‘nieuwe’ kamer voor zich zag, heb ik dit uitgewerkt naar een moodboard. In dit sfeerbord heb ik het kleurenpalet die we hadden bedacht, wat accessoires en de sfeer die ik wilde creëren verwerkt.

Aan de slag..

Is het bakstenen behang niet een super leuke eye catcher? Omdat de kamer niet heel erg groot is heb ik er voor gekozen om 1 muur te behangen met dit leuke behang. Aan de kant van het bureau heb ik een lambrisering geverfd met mint groene krijtverf en de rest van de muren heb ik wit gehouden voor een ruimtelijk effect.

Ik heb de basis rustig gehouden, zodat ik over een paar maanden niet weer met de (behang)kwast in de weer hoef. Haar ‘vorige’ kamer had een fel roze muur en dat was best lastig toen ze ineens in een anti roze fase zat. 😉 Nu de basis rustig is kan er heel gemakkelijk gewisseld worden met kleur in bijvoorbeeld accessoires en mag de (behang)kwast in de kast blijven voor andere leuke projectjes.


De puntjes op de i..

Toen de basis klaar was heb ik de grote meubels zoals het bed, bureau en de kledingkast weer op hun plek gezet en ben ik opzoek gegaan naar accessoires in de kleuren van het kleurenpalet om de ruimte af te stylen.

De nieuwe lampjes opgehangen..

De wandhanger heb ik zelfgemaakt, wil je weten hoe? Ik heb er een DIY blog over geschreven.

Al met al heeft de make-over me niet meer dan €70 gekost. Zo zie je maar dat je met spulletjes die je wellicht zelf thuis nog hebt (ja ja, wie wat bewaard heeft wat 😉 ) , wat creativiteit en niet al te dure accessoires het helemaal niet veel hoeft te kosten om een nieuwe look aan een ruimte te geven.

Wil je ook een make-over van een ruimte in je huis? Kom je inspiratie, creativiteit of tijd te kort? Neem dan gerust contact met me op en help ik je graag verder!

Dit zijn een aantal van de producten die ik heb gebruikt:

  1. Behang – Kwantum

  2. Bed – Ikea

  3. Bedlampje – Kwantum

  4. Hanglamp – EGLO

  5. Kussenhoes roze – H&M home

  6. Poster quote – MIEKinvorm

  7. Krukje – Action

  8. Kussenhoes Cactus – Action

  9. Plaid – Action

Ik ben benieuwd of jullie deze meisjes-tiener kamer net zo leuk vinden als ik…

Liefs Sifra

bottom of page