top of page

Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

Hou je van de warmte en de sfeer van binnenvallend zonlicht in huis maar wil je wel een te veel aan licht op een prettige wijze zelf kunnen doseren? Dan kun je dit natuurlijk doen met bekende en ietwat klassieke oplossingen zoals een combinatie van vitrage en gordijnen.


Maar het kan ook wat eigentijdser en kies je uit een van andere moderne type raamdecoratie. Als je daarvoor in bent, is het wel handig om op een rijtje te zetten welke voordelen en eigenschappen de verschillende soorten raamdecoratie je bieden. Als je die afweegt tegen je persoonlijke voorkeur en de doelen die ze dienen, dan kom je tot de optimale keuze die perfect bij je wensen past.

 

Soorten raamdecoratie


Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën. Deze geven je alle vrijheid om binnenvallend zonlicht zo subtiel mogelijk te regelen. Houten jaloezieën zijn hierbij niet alleen bijzonder stoer en sfeervol maar ook zeer duurzaam, makkelijk te onderhouden en hebben een stijlvolle uitstraling die verschillende inrichtingen passen.


Een rolgordijn is een van de populairste type raamdecoratie. Ze zijn eenvoudig te bedienen en een goed verduisterend effect. Bovendien zijn ze bijna in iedere denkbare kleur te krijgen. Wil je echter iets meer originaliteit en meer subtiliteit bij je lichtregulatie, dan kan je eens kijken naar duo rolgordijnen. Bij dit type raamdecoratie wisselen de banen licht doorlatende en verduisterende stof elkaar af. Doordat je ze gedeeltelijk kunt laten overlappen, kan je de mate van lichtinval zeer goed zelf bepalen.


Als je wat grotere schuifdeuren in huis hebt is het paneelgordijn misschien de raamdecoratie die voor jou de beste keuze is. Bij een paneelgordijn schuiven de lange, verticaal hangende banen als het ware over elkaar heen. Hoewel je dit type raamdecoratie wat vaker gebruikt wordt in zakelijke ruimtes, komen ze ook steeds vaker bij mensen thuis voor. Paneelgordijnen kan je eenvoudig op en dicht doen en zijn eenvoudig in onderhoud.


De meest charmante raamdecoratie is het zogeheten plissé gordijn. In tegenstelling tot de bekende rolgordijnen wordt de stof niet opgerold, maar opgevouwen. Deze vouwen zorgen voor de elegante en charmante uitstraling.


Maatwerk in raamdecoratie van alle zonwerende oplossingen, voor welke je ook kiest, kan je alleen maximaal profiteren als ze perfect voor je op maat gemaakt zijn. Daarnaast geniet je volop van de decoratieve uitstraling als ze een harmonieuze eenheid vormen met de rest van je interieur. Het is daarom aan te raden om ze te bestellen bij een leverancier die je een grote keuze geeft in mogelijkheden en kleuren en waarbij ze perfect op maat gemaakt worden. Bij Creon Raamdecoratie zie je per product direct welke maten ze van je nodig hebben en zorgen ze voor de juiste meetinstructies.

 

Deze gastblog is geschreven door en in samenwerking met: Creon Raamdecoratie


bottom of page