top of page

DIY: Make-over keukenblok

Al een tijdje vond ik mijn keukenblok een doorn in het oog. De beige kleur paste gewoonweg niet bij de stijl van de rest van mijn huis.

VOOR


Ik wilde iets anders, het liefst een hele nieuwe keuken natuurlijk maar ja ik woon in een huurhuis en om daar dan weer een hele nieuwe keuken in te zetten?!

Nee, ik heb toch gekozen om mijn keukenblok met wat aanpassingen een hele nieuwe look te geven.


De keukenkastjes

Omdat ik in een huurhuis woon heb ik eerst bij de woonstichting nagevraagd of ik überhaupt wel veranderingen mocht aanbrengen aan mijn keuken. Gelukkig mocht dit gewoon dus ik kon aan de slag! 😀

Mijn woning is niet heel groot dus ik hou de basis daarom graag licht. Daarom heb ik er voor gekozen om de keukenkastjes wit te maken. Ik heb dit gedaan met plakfolie. (de keus aan printjes en kleuren is enorm dus je kunt er alle kanten mee op.)

Ik heb eerst de handvatten van de kastjes geschroefd, de kastjes goed schoongemaakt/ontvet. En toen de folie opmaat geknipt en op de kastjes geplakt. Dit ging heel gemakkelijk. Ik was eigenlijk bang dat er misschien wat luchtbelletjes tussen zouden glippen maar dit was nauwelijks het geval.

Het keukenblad

Ik heb eerst goed research gedaan naar wat voor verf ik het beste zou kunnen gebruiken voor het keukenblad. Ik heb uiteindelijk de keus gemaakt voor grijze betonverf (op waterbasis.) Deze verf is goed hechtend en kan tegen een stootje.

Ik heb het keukenblad eerst heel goed schoongemaakt en ontvet. Daarna de tegels de kraan en wasbak afgeplakt om vervolgens het blad te behandelen met een primer. Toen de primer goed gedroogd was heb ik de eerste laag betonverf erop gesmeerd. Na 6 uur kon de volgende laag erop. En Voila… Ik heb er daarna nog wel een paar lagen vernis overheen gespoten, tegen eventuele krassen.

Het volgende keuken idee is alweer geboren.. ik zit er namelijk aan te denken om de bovenste kastjes weg te halen en daar mooie planken op te hangen..

Nou dit is voor een volgende keer 😉

Ik hoop dat je iets aan deze DIY make-over hebt gehad!

Liefs Sifra

#makeover #Interieur #Tips #Inspiratie #interieurtips #keuken #diy

bottom of page