top of page

DIY | Maak je eigen hoofdbord kussen

Hi, ik heb weer een leuke DIY voor jullle! Ik ben namelijk aan de slag gegaan met het maken van een hoofdbord kussen voor op de vernieuwde tienerkamer van mijn zoon. Met wat schuimrubber van een oud matras, twee riemen van de Action en een lapje stof, is deze DIY zo gepiept. Wil jij ook aan de slag met deze do it yourself? Lees dan hieronder de stappen. 🙂

Wat heb je nodig?

  1. schuimrubber (90 x 35 cm)

  2. 2 riemen (90 cm)

  3. een lap stof

  4. spelden

  5. naald en draad of een naaimachine

  6. schroefjes

Stap 1

Bepaal de maat van het schuimrubber dat je wilt gebruiken. Dit is een beetje afhankelijk van de maat van het bed. Ik heb gekozen voor schuimrubber in de maat: 90cm x 35cm

Stap 2

Vouw de lap stof strak om het schuimrubber heen en zet deze vast met een aantal spelden.

Stap 3

Gebruik nu een naald en draad om de hoes vast te zetten. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de naaimachine gebruiken.

Stap 4

Nu de hoes om het schuimrubber heen zit is het hoofdbord eigenlijk al zo goed als klaar! Het enige wat nu nog rest is het kussen vast te maken met de twee riemen. Ik heb de riemen vastgegespt, om het kussen heen gedaan en de plek bepaald waar het hoofdbord aan de muur bevestigd dient te worden. Dit eenmaal bepaald is het een kwestie van de riemen aan de bovenkant vast te schroeven aan de muur. Et voila je hoofdbord kussen is klaar!

Ga jij ook met deze DIY aan de slag? Ik zou het heel leuk vinden jullie creaties terug te zien! Mocht je het leuk vind om te delen? Gebruik dan #siefshomediy en wie weet zie je jouw hoofdbord wel terug op mijn Instagram (stories)!

Benieuwd hoe ik deze tienerkamer een make-over gaf? Je leest het blog dat ik hierover schreef, hier terug.

Liefs Sifra

bottom of page