top of page

DIY | Maak je eigen DIY chill bankje


Misschien heb je hem de afgelopen weken al eens voorbij zien komen op mijn instagram of facebook feed.. het chill bankje! Met drie tieners in huis kan je niet genoeg plekken in huis hebben waar lekker op ‘gechilld’ kan worden. Het leek mij dan ook leuk om een extra zitplek in huis te creëren waar op gezeten kan worden maar waar ik ook wat leuke spulletjes op kan zetten en in kan opbergen. Geïnspireerd door het bankje dat blogger Tanja van Hoogdalem maakte in samenwerking met Karwei ging ik aan de slag.. Lezen jullie mee?


Wat heb je nodig?

  1. Underlayment met een dikte van: 2 cm

  2. Versterkingshoeken

  3. Schroeven

  4. Houtlijm

  5. Schuurpapier / schuurmachine

  6. Verf

  7. Verfbenodigdheden


Aan de slag

Stap 1: Bepaal eerst de maten van het chill bankje. Ik heb ervoor gekozen om de volgende maten te gebruiken:

Ik kon de planken gratis op maat laten zagen bij de bouwmarkt!

Stap 2: Bevestig de drie kleinere planken met de versterkingshoeken vast aan de grote plank. Zorg ervoor dat er evenveel ruimte zit tussen de planken. Ik heb voordat ik de planken vastschroefde ook nog een beetje houtlijm gebruikt voor extra stevigheid!

Stap 3: Bevestig nu de vier dunne planken aan de voor en achterzijde van het bankje. Gebruik hiervoor weer een beetje houtlijm en de versterkingshoeken.

Stap 4: Jeej het bankje is nu (bijna) klaar. Je kunt er net als ik voor kiezen om het bankje te verven, maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon zo laten. Ik heb gekozen voor een wit kleurtje, vond dit net iets leuker staan bij onze inrichting. Schuur nu het bankje hier en daar waar nodig een beetje op en verf ‘m in de gewenste kleur.

Als de verf gedroogd is kan je aan de slag met het leukste gedeelte.. het afstylen!

Aankleding van het bankje

Als ik aan een chill bankje denk, denk ik aan veel kussens, een lekker warm schapenvachtje en een stapel tijdschriften. Hier ben ik natuurlijk mee aan de slag gegaan. Allereerst vond ik een groot zitkussen op zolder die perfect op het bankje paste. Samen met een schapenvacht en wat extra kussens maakt dit het relax gedeelte helemaal af. Naast het zitgedeelte plaatste ik een mooie plant, een stapel tijdschriften en een lamp. Ook hing ik een mooie ronde spiegel aan de muur.

Tip: plaats een paar opbergbakken in de lege vakken voor extra opbergruimte

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit bankje vinden!

Liefs Sifra

Styling & fotografie door Sifra – Siefshome

bottom of page