top of page

DIY | Geef de trap een nieuwe look


Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik onze trap in de woonkamer een nieuwe look heb gegeven, ik heb daarom besloten er een blog aan te wijden. In deze blog deel ik graag wat tips om de trap heel gemakkelijk die nieuwe look te geven!

Toen ik ruim 3 jaar geleden in dit huis kwam wonen heb ik er voor gekozen om alle wanden inclusief de trap wit te verven. Ik vond het een erg fris en prettig gezicht om de trap wit te laten. Maar na een tijdje begon het toch te kriebelen en wilde ik eigenlijk iets met de trap te doen.

Let’s get started..

In de slaapkamers was net vinyl gelegd en ik had nog een flink stuk over. De lichte hout look van het vinyl vond ik heel mooi passen bij de rest van mijn interieur en wilde hier iets mee doen. Het leek me een leuk idee om de stootborden van de trap hiermee op te leuken en op een vrije middag ben ik hiermee aan de slag gegaan.

Ik heb eerst de trap goed schoongemaakt en ontvet. Daarna het vinyl op maat geknipt/gesneden en tot slot sterk dubbelzijdig tape gebruikt om het vinyl op de stootborden van de trap te plakken.. et voila! Ik ben nog steeds super blij met het resultaat.Verschillende manieren

Er zijn natuurlijk verschillende stylingideeën voor de trap. Zo heb ik voor de trap naar de zolderverdieping plakfolie van Action gebruikt. De bevestiging hiervan ging vele malen makkelijker dan met het vinyl haha.

Er bestaan ook speciale trap stickers, in diverse prints en kleuren die je eventueel op maat kan laten maken. En je kunt natuurlijk ook met een leuk behangetje aan de slag gaan of met de kwast. Al met al genoeg keus om van je trap een echte eye catcher in je interieur te maken!

Ik hoop dat je iets aan deze DIY hebt gehad. Heb ik je geïnspireerd en ben je met deze DIY aan de slag gegaan? Ik vind het heel leuk om jouw creaties terug te zien, deel je ze met me op Facebook of Instagram ?#siefshomediy

Liefs Sifra

  1. Meer DIY ideeën vindt je hier

  2. Stylingtips voor de bijzettafeltjes

Styling en fotografie : Sifra van Genderen, SiefsHome

bottom of page