top of page

DIY | Een wand vol herinneringen..


Al vaker heb ik foto’s gedeeld op Instagram & Facebook van mijn prikbordwand in de keuken. Omdat ik hier altijd veel vragen over krijg heb ik besloten er een blogje aan te wijden… 🙂

Foto’s in huis maken je huis persoonlijk. Ik ben altijd een groot voorstander van foto’s (lees veel foto’s) in huis, maar.. (ja.. er is een maar) door overal foto’s in huis te plaatsen kan het ook enorm druk en rommelig gaan aanvoelen. Daarom heb ik besloten om de foto’s te groeperen en op 1 plek bij elkaar te plaatsen.

Ik heb ervoor gekozen om de kurkwand in de eethoek te plaatsen omdat dit een fijne plek in huis is waar ik met mijn kinderen dagelijks zit, de dag doorneem, leuke gesprekken voer (al is dit de laatste tijd best lastig met twee pubers in huis 😉 ) en we door middel van foto’s leuke herinneringen kunnen ophalen.

Verschillende wandoplossingen

Omdat ik veel vragen kreeg over mijn prikbord wand van kurk deel ik graag wat meer informatie met jullie over deze wand. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden voor het creëren van een prikbordwand. Het kurk heb ik van een rol gekocht bij Kurk24.nl. Je kan het beste kiezen voor een variant van 8-10mm.

Ik heb de rol op maat gesneden en met speciale kurklijm op de muur bevestigd. (Tip! doe dit met z’n tweeën).

Je kunt de kurkrol voor extra stevigheid ook op een plaat bevestigen en deze plaat aan de muur bevestigen of ophangen.

Ik heb gekozen voor een hoge wand met een breedte van 50 cm maar je kan natuurlijk ook een hele wand hiermee ‘behangen’ of een horizontale baan plaatsen.

Op de kamer van mijn jongens ben ik ook aan de slag gegaan met een kurkwand!

Hier niet als fotowand maar meer als prikbord.

Hou jij ook van een prikbord met veel foto’s of kies je liever voor een groot moodboard?

bottom of page