top of page

De interieur trend: Japandi

Een beetje Japan en een beetje Scandinavië: Japandi is dé interieur trend van 2022.

Hoe deze stijlen elkaar hebben gevonden én hoe je ze het beste kunt toepassen, lees je verder in deze blog!


 


Wat is Japandi?

Japandi klinkt heel nieuw, maar is simpelweg een combinatie van de interieurstijlen uit Japan en Scandinavië. Deze interieur stijlen hebben namelijk veel overeenkomsten, zo zijn: licht, rust, zen en minimalisme kenmerkend voor beide stijlen. De Scandinavische woonstijl kennen de meesten van ons wel maar de Japanse daarentegen is voor veel mensen binnen de westerse landen nog niet erg bekend maar daar komt nu dus verandering in.


Door het Scandinavische design te mixen met de minimalistische , rustige en natuurlijke invloeden uit het Japanse design is er een hele nieuwe interieurstijl gecreëerd: Japandi!Sfeer binnen de Japandi stijl

Binnen deze interieurstijl moet je helemaal tot rust kunnen komen. Er is geen ruimte voor overbodige prikkels. Felle kleuren zul je binnen deze stijl dan ook niet tegen komen. De Japandi stijl is perfect om je in terug te kunnen trekken wanneer je even uit de hectiek van het alledaagse leven wilt stappen. Lekker ZEN dus!


Zo'n zen Japandi sfeertje in huis ontstaat door middel van een minimalistisch ontwerp die gecombineerd wordt met wat mooie design waardige items. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en warme en rustige kleuren die direct zorgen voor een sfeer van thuiskomen.Kleurgebruik

Zoals ik hierboven al omschreef wordt er binnen Japandi veel gebruik gemaakt van warme en rustige kleuren en zijn felle kleuren een no go! Er wordt veel gebruik gemaakt van warme en neutrale tinten als bijvoorbeeld bruin en beige, hierbij worden ook grijs en wit/crème tinten toegevoegd. Binnen de Japandi stijl wordt er verder veel gewerkt met contrast. Een combinatie van donkere of lichte houtsoorten, witte en neutrale tinten in combinatie met zwarte items zorgt voor een mooi contrast.


Wabi sabi

Het stukje Japan dat terug komt in deze woonstijl is de Wabi Sabi trend. Wabi Sabi is een Japanse levenskunst. Wat hier vooral bij centraal staat is de schoonheid kunnen zien van imperfectie. Asymmetrie, geometrische vormen maar ook strakke meubels zie je veel terug. Niet (meer) kiezen voor veel spullen maar kiezen voor spullen die ons interieur karakter geven en een verhaal vertellen.


Bron foto's: Pinterest

Ik ben zelf een groot fan van deze Japandi woonstijl. Benieuwd wat jij er van vind!

 

Zou jij ook graag de nieuwste trends in je woning willen doorvoeren maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag door middel van een online styling advies of een styling sessie bij jou thuis!

Liefs Sifrabottom of page