top of page

Aan de slag met fotobehang & een eigen werkplek

Na lang getwijfeld te hebben over wat ik nu eigenlijk met mijn (slaap)kamer aanmoest, ben ik eruit. Ik ben aan de slag gegaan met heel tof fotobehang én heb een eigen werkplek gecreëerd.. jeeej! Je leest er alles over in deze blogpost!

Zoals jullie in mijn laatste paar blogposts hebben kunnen zien ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest met veranderen in huis. Zo gaf ik ons toilet een make-over en ook de zolderkamer van mijn jongens moest er aan geloven. Ik krijg altijd enorm veel energie van het veranderen en zo stond het volgende project alweer op de planning!

Voor de make-over


De uitstraling van mijn slaapkamer voldeed al een tijdje niet meer naar mijn smaak. Ik miste er warmte en sfeer maar wist niet goed wat ik wilde qua kleur.. lastig! Ik ging op Pinterest en Instagram opzoek naar de nodige slaapkamer inspiratie. Tijdens mijn zoektocht zag ik prachtige sfeervolle slaapkamers voorbij komen.. Na even wat getwijfeld te hebben over een donkere kleur op de muur wist ik dat ik de lichte basis in mijn slaapkamer wilde behouden en koos voor zwart als accentkleur.


Aan de slag met fotobehang

Fotobehang stond al geruime tijd op mijn wensenlijstje. Het leek mij heel tof om dit toe te passen in de slaapkamer! Op de website Wall-Art.nl ging ik opzoek ging naar een aantal items om de slaapkamer die sfeervolle nieuwe look te geven. Ik stuitte op een prachtig mooi ontwerp fotobehang. Bij het zien van fotobehang Han – Berkenbos wist ik direct dat deze het moest gaan worden, de kleuren pasten namelijk perfect in het kleuren palet die ik in gedachte had en ik hou van de natuur: hoe tof is het om een stukje ‘berkenbos’ in je slaapkamer te hebben? 🙂

Het aanbrengen van het fotobehang ging heel gemakkelijk. Ik hoefde niet met behanglijm aan de slag want de stroken waren al voor gelijmd, wat ik overigens ideaal vond! Het enige waar ik op moest letten was:

  1. dat de stroken op de juiste volgorde lagen

  2. dat het behang zonder gekke luchtbellen opgeplakt zou worden

  3. en dat de banen bij het plakken mooi in elkaar over zouden lopen

Et Voilà binnen een half uurtje zat het behang erop. Wat een verschil hè?! Super blij mee!

Mocht je trouwens liever vliesbehang willen dan is dit bij Wall-Art.nl geen enkel probleem. Het behang is namelijk naast de zelfklevende versie (vinyl) ook als vliesbehang verkrijgbaar die je aan kunt brengen met behanglijm.Mijn eigen werkplekje

Naast het fotobehang had ik nog een grote wens voor mijn (slaap)kamer, namelijk een eigen werkplek. Ik werk nu vaak aan de eettafel en merk dat ik daar best snel afgeleid wordt. Een eigen inspirerende werkplek zou ideaal zijn en moest er komen!

Omdat mijn slaapkamer vrij ruim is had ik genoeg plek over voor een werkplekje. (dat ik hier nooit eerder op was gekomen..) Ik bedacht waar het bureau zou komen te staan en het leek me mooi om door middel van een zachte kleur muurverf een soort ‘hoek’ te creëren zodat het werk gedeelte zich scheidt van het slaapgedeelte. Dit effect heb ik gecreëerd door de verf tot halverwege de muur door te laten trekken.

Wist je dat wall-art.nl ook goede kwaliteit muurverf verkoopt?

Ik ging aan de slag met de matte Muurverf FANTASY Tanami 2A, een hele licht roze – crème-achtige tint die ik aan de twee kanten op de muur smeerde. Een super fijne muurverf die in 1 keer dekte! Om mijn werkplek af te maken hing ik een mooie botanische poster aan de muur en stylde ik het hoekje af met een plantje, wat opbergdozen (fijn voor alle rondslingerende spulletjes) en wat persoonlijke items.

Ik ben zo ongelooflijk blij met deze make-over! Het fotobehang heeft de sfeer gegeven waar ik naar opzoek was. Het is een kamer geworden waar ik na een lange (drukke) dag echt tot rust kan komen, en ook nog eens in alle rust kan werken. Heel benieuwd wat jij van deze make-over vindt!

Korting

Tot slot heb ik nog iets heel leuks voor jullie! Je krijgt namelijk met de code: siefshome 15% korting op het gehele assortiment van Wall-art.nl! (geldig tot 30 mei 2018) Wall-Art heeft een onwijs groot en gevarieerd assortiment. Je hebt er naast posters, verf en fotobehang namelijk ook een ruime keuze aan tegelstickers, houten wanddecoraties en spatschermen voor in de keuken. Neem eens een kijkje!

Liefs Sifra

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m Wall-Art.nl

#makeover #slaapkamer #verf #Wonen #samenwerking #restyling

bottom of page