top of page

5 Tips voor het kiezen van de juiste TV meubel

De keuze aan TV meubels is enorm maar toch zie je vaak dat de televisie op een oud tafeltje in de hoek staat, terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn. In deze blog geef ik je tips en hoop ik je te inspireren om een TV meubel te vinden die volledig aansluit bij je wensen. Veel leesplezier!

 


Tip 1: Bepaal jouw woonstijl


Voordat je op zoektocht gaat naar een nieuw TV meubel is het belangrijk om er achter te komen wat je woonstijl is. Houdt je van Scandinavisch, industrieel of juist van modern? De meubels bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning dus is het belangrijk dat het TV meubel hier goed bij past. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan eens op Pinterest, hier kun je ontzettend veel inspiratie op doen!Tip 2: Bepaal de functie van het meubel


Stel jezelf vooraf een aantal vragen; wil je bijvoorbeeld de televisie wel of niet in het zicht hebben? Zet je hem op je favoriete TV meubel of liever in een gesloten kast? Heb je (opberg)ruimte nodig voor eventuele andere apparatuur? Wil je een TV meubel op pootjes of liever een zwevend meubel voor een ruimtelijker effect? Als je dit helder hebt dan zal dit je zoektocht een stuk makkelijker maken.


Bron: Zen Lifestyle

Tip 3: Kleur & materiaal kiezen


Voor de juiste uitstraling zijn de kleur en het materiaal van het TV meubel ontzettend belangrijk. Bij een industriële inrichting wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor zwarte tv meubels. Kies je liever voor natuurlijke materialen dan is een kast van hout altijd mooi. Hout heb je in allerlei soorten kleuren en afwerkingen. Kies voor hetgeen dat het best bij de rest van jouw meubelen past.Tip 4: Bepaal de afmeting van het meubel


Een te klein TV meubel in een hoekje van de kamer kan al gauw rommelig ogen. Mooier is om voor een groot TV meubel te kiezen die de breedte van de ruimte goed benut. Hierdoor zal de ruimte juist ruimtelijker ogen.


Bron: Zen Lifestyle

Tip 5: Schakel hulp in


Vind je het nog steeds lastig? Vraag om hulp! Misschien vind je het fijn dat er iemand met je meekijkt en tips geeft. Ik kan je hierbij helpen. Neem dan ook gerust even contact met me op of kijk even op mijn diensten pagina om te kijken of hier iets voor je bijzit.


 

Ik hoop dat ik je heb geholpen in je zoektocht naar een passend TV meubel. Ga je er mee aan de slag? Ik zou het hartstikke leuk vinden als je de resultaten met me deelt. Dit kan via de mail of Instagram.


Liefs Sifra
bottom of page